termeni si conditii

Modul Art Design S.R.L., desemnata aici sub denumirea Mad, este o societate comerciala cu sediul social in Brasov, Strada Sitei, Numarul 8, judetul Brasov, avand codul de inregistrare fiscala RO39582133, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului Brasov sub nr. J8/1560/2018, capital social subscris si varsat, e-mail office@mad.com.ro. Modul Art Design S.R.L. este administratorul domeniului www.mad.com.ro denumit in continuare Site. In cuprinsul prezentului document, urmatorii termeni folositi cu majuscula vor avea intelesurile mentionate mai jos, daca din context nu rezulta altfel.

Produse si Servicii: orice bun si/sau prestatie care urmeaza a fi furnizate de Mad Clientului ca urmare a incheierii Contractului.

Vizitator: orice persoana fizica ce are sau obtine acces la Continut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de Mad, in baza prezentilor Termeni si conditii sau a oricarui alt acord de utilizare existent intre Mad si aceasta persoana.

Utilizator: orice persoana fizica in varsta de minimum 16 ani impliniti sau o persoana juridica, ce are sau obtine acces la Continut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de Mad, in baza prezentilor Termeni si conditii sau a oricarui alt acord de utilizare existent intre Mad si aceasta persoana si care si-a creat si utilizeaza un Cont pe Site.

Client: orice persoana fizica in varsta de minimum 16 ani impliniti sau o persoana juridica, detinatoare a unui Cont in Site si care a efectuat cel putin o Comanda in baza prezentilor Termeni si conditii.

Cont: sectiune din Site accesibila pe baza de inregistrare cu adresa e-mail si parola sau prin conectare folosind un cont Facebook ori Google, care permite Utilizatorului sa transmita o Comanda sau sa acceseze alte Servicii. In cazul Clientilor cu cel putin o Comanda la activ, Contul contine informatii despre istoricul interactiunii cu Site-ul (Comenzi, facturi fiscale, Review-uri etc.).

Comanda: un document electronic, generat ca urmare a accesarii Site-ului de catre un Client sau Utilizator, prin care Clientul sau Utilizatorul transmite Mad intentia de a achizitiona Produse si Servicii de pe Site.

Contract: o Comanda confirmata de Mad, prin care  este de acord sa livreze Clientului anumite Produse si Servicii, iar Clientul este de acord sa efectueze plata acestora.

Tranzactie: incasarea sau remiterea spre incasare a sumei rezultate din vanzarea unui Produs si/sau Serviciu, prin modalitatile de plata puse de Madla dispozitia Clientilor si Utilizatorilor.

Mesaj Tranzactional: mijloc de informare punctuala transmis prin mijloace electronice Clientului ce poate contine informatii despre crearea Contului pe Site, resetarea parolei Contului, informatii despre Comanda, chestionar de satisfactie in urma unei cumparaturi, alerte de pret etc.

Utilizare Abuziva: utilizarea Site-ului intr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si a legislatiei in vigoare, sau in oricare alt mod ce poate prejudicia Mad.

 

Politica de vanzare online

Mad depune eforturi constante pentru a oferi informatii exacte in paginile Produselor si/sau Serviciilor prezentate pe Site. Pot exista insa situatii cand aceste informatii contin inadvertente: erori umane de operare, fotografii cu caracter informativ ce pot prezenta specificatii sau accesorii care nu sunt incluse in configuratii standard etc.
Contractul se considera incheiat intre Mad si Client in momentul receptionarii de Client a Mesajului Tranzactional de confirmare a Comenzii. Documentul privind Comanda sta la baza Contractului incheiat cu Clientul. Acest document este salvat in format electronic si este permanent accesibil Clientului direct din Cont.
Prezentii Termenii si conditii pot fi oricand actualizati. Clientii si Utilizatorii vor fi informati despre actualizare la prima conectare in Cont.

Comanda

Clientul sau Utilizatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Produselor si/sau Serviciilor dorite in cosul de cumparaturi. Comanda va fi finalizata prin efectuarea platii prin una dintre modalitatile indicate pe Site.
O data adaugat in cosul de cumparaturi, un Produs si/sau un Serviciu va fi disponibil pentru achizitie atata timp cat exista stoc disponibil in termenele specificate . Simpla adaugare a unui Produs si/sau Serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea Comenzii si implicit nici indisponibilizarea Produsului si/sau Serviciului din stocurile existente in depozitul Mad.

Prin finalizarea Comenzii, Clientul confirma ca toate datele necesare procesului de cumparare online sunt corecte, complete si reale la data plasarii Comenzii. Aceste date sunt in permanenta accesibile Clientului prin intermediul Contului, putand fi in orice moment actualizate sau corectate.
In cazul in care, in ciuda tuturor diligentelor depuse, Clientul constata ca Mad are la dispozitie date eronate pentru onorarea unei Comenzi finalizate, Clientul va putea contacta Mad la adresa de e-mail office@mad.com.ro ori telefonic la 0730.559.715 (Luni-Vineri 10:00-18:00) pentru corectarea respectivelor date.
Mad poate anula Comanda efectuata de Client, in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta, sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:
datele furnizate pe Site de Client sunt incomplete si/sau incorecte, iar Clientul nu a corectat aceste date in Cont sau nu a contactat Mad in vederea corectarii lor, situatie in care Mad se afla in imposibilitatea de a expedia si/sau furniza Produsele si/sau Serviciile din Comanda.

 În cazul în care un Produs comandat de către Client, nu poate fi livrat de către Mad, acesta din urma va informa Clientul asupra acestui fapt și va returna în contul Clientului contravaloarea Produsului, în termen de maxim 7 (șapte) zile de la data la care Mad a luat la cunoștință acest fapt sau de la data la care Clientul și-a exprimat în mod expres intenția de reziliere a Contractului.

Factura se va emite pe baza datelor furnizate de Client in procesul de creare a Contului si de plasare a Comenzii. Mad nu isi poate asuma responsabilitatea pentru furnizarea de Client sau Utilizator a unor date incorecte, incomplete si/sau nereale.
Informatiile despre situatia Comenzii, confirmare, factura, expediere, solicitare retur, chestionar de satisfactie in urma unei cumparaturi, Review-uri, se vor receptiona de Client prin intermediul Mesajelor Tranzactionale.

Pretul produselor si serviciilor

Toate preturile aferente Produselor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ taxa pe valoarea adaugata (TVA). Preturile nu includ taxa de livrare si nici eventualul tarif suplimentar de procesare a platii la livrare.
Taxa de livrare si eventualul tarif suplimentar de procesare a platii la livrare sunt afisate in cosul de cumparaturi de pe Site. Valoarea acestora poate fi consultata de Client, Utilizator sau Vizitator, inainte de plasarea unei Comenzi, in sectiunea Serviciului de livrare din Site.
Mad poate modifica in orice moment, fara nicio notificare prealabila, pretul oricarui Produs sau Serviciu prezentat pe Site.
In situatiile in care, urmare a unor disfunctionalitati ale Site-ului sau a unor erori umane, pretul afisat pe Site nu este cel real, pot deveni incidente prevederile art. 1665 alin. 2 din Noul Cod Civil (Legea nr. 287/2009) referitoare la pretul derizoriu si ca atare nu poate fi incheiat un Contract valid intre Mad si Client, iar Produsele si/sau Serviciile afectate nu vor fi livrate si/sau furnizate. Mad va informa cu promptitudine Clientul asupra pretului corect in eventualitatea aparitiei unor asemenea situatii.
Preturile afisate pe Site pot sa fie diferite de preturile afisate la raft in showroom Mad pentru acelasi Produs.

Livrarea

Comenzile plasate pe Site vor fi livrate prin curier, la usa sau la poarta casei Clientului. Tariful si termenul estimat de livrare sunt prezentate in cosul de cumparaturi din Site. Toate detaliile despre Serviciul de livrare, inclusiv despre valorile taxei de livrare si a tarifului de procesare a platii la livrare, sunt disponibile in sectiunea dedicata din Site.
Termenul uzual de livrare este de 10-14 zile lucratoare, socotit de la data confirmarii comenzii. In perioada sarbatorilor de iarna, a campaniei de Black Friday sau in situatii cu caracter extraordinar, Mad isi rezerva dreptul de a prelungi termenul uzual de livrare. Termenul maxim de livrare nu va depasi 30 zile calendaristice de la data confirmarii comenzii.
Mad va asigura ambalarea corespunzatoare a Produselor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare aferente acestora. In situatia in care Contractul nu poate fi onorat din cauza ca produsul a devenit indisponibil intre momentul plasarii Comenzii de catre Client si procesarea acesteia de catre Mad, Mad va informa cu promptitudine Clientul despre aceasta imprejurare. Cu acordul prealabil si expres al Clientului, Mad va putea livra un Produs similar, avand acelasi pret si/sau caracteristici tehnice.

Plata

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in notificarea de preluare a Comenzii trimisa de Mad Clientului. Clientul se obliga sa furnizeze in acest scop toate informatiile necesare emiterii facturii, in conformitate cu legislatia financiar-contabila in vigoare. Clientul are obligatia de a-si actualiza ori de cate ori este necesar informatiile din Contul sau.

Transferul de proprietate

Cu exceptia cazurilor cand Mad si Clientul s-au inteles altfel, proprietatea asupra Produselor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii de Client, in locatia indicata in Comanda.
In acest context, prin livrare se intelege semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier, in cazul livrarilor prin curier, la usa sau la poarta casei Clientului.

Returul produselor

Potrivit legislatiei in vigoare privind comertul electronic, Clientul isi poate exercita dreptul de retragere din Contract in termen de 14 (paisprezece) zile calendaristice de la livrarea Produselor sau de la incheierea contractelor in cazul Serviciilor. In acest interval de timp Produsele si/sau Serviciile cumparate de Client de la Mad pot fi returnate, fara sa fie nevoie de precizarea unor motive de retur, iar sumele platite vor fi rambursate.
Pentru a usura procesul de retur si a asigura rapiditatea acestuia, Mad pune la dispozitia Clientului facilitatea de a completa si trimite un formular de retur direct din Cont. Alternativ, Clientul poate folosi si modelul de document prevazut in anexa la Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 34/2014 care poate fi vizualizat si descarcat de aici.
In cazul in care Comanda a fost deja achitata, iar Clientul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal, Mad va rambursa contravaloarea acesteia in termen de maximum 14 (paisprezece) zile de la data la care Clientul a informat Mad cu privire la decizia de retragere din Contract.
Contravaloarea Comenzii va fi rambursata folosind aceeasi modalitate de plata ca aceea folosita in Tranzactia initiala de Client, in cazul in care acesta nu opteaza pentru o modalitate diferita de incasare a respectivei sume de bani.
Mad isi rezerva dreptul de a amana aceasta rambursare pana la data returnarii Produselor de Client sau pana la data receptionarii de la Client a unei dovezi conform careia acestea au fost expediate catre Mad. In cazul in care Mad s-a oferit sa-si recupereze singur produsele de la Client, se va lua in considerare data cea mai recenta.
Mad isi rezerva dreptul de a retine din sumele rambursate Clientului valoarea care rezulta din diminuarea valorii Produselor in urma manipularii acestora de catre Client, in cazul in care aceste manipulari sunt altele decat cele strict necesare pentru determinarea naturii, caracteristicilor si a functionalitatii Produselor.

Cesionarea si subcontractarea

Mad isi rezerva dreptul de a cesiona si/sau subcontracta catre terte parti anumite servicii ce tin de onorarea Comenzilor primite de la Clienti.
Clientul va fi informat despre asemenea actiuni, fara sa fie insa nevoie de obtinerea acordului acestuia. Mad va fi intotdeauna raspunzator fata de Client pentru toate obligatiile contractuale ce ii revin.

Forta majora

Niciuna din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este cauzata de un eveniment de forta majora, asa cum este definit acesta de legislatia in vigoare.

SCROLL UP