Ghid de intretinere si utilizare

Îţi recomandăm să parcurgi aceste pagini chiar înainte că mobilierul să ajungă la tine acasă. Ele conţin informaţii generale, cât şi atenţionări speciale cu privire la produsele noastre.

Vărsarea de lichide sau orice altă urmă de umezeală trebuie stersa cât de repede posibil de pe oricare suprafaţă a mobilierului.

Periodic, te sfătuim să schimbi locul obiectelor așezate pe mobilă. Dacă rămân vreme îndelungată în acelaşi loc, acestea se pot lipi de mobilă sau pot duce la decolorarea suprafeţei lemnului.

Evită scrierea direct pe suprafaţa mobilierului, pentru a preveni formarea de urme și zgârieturi. Protejează suprafaţa de lucru când folosești obiecte care pot păta, se pot imprima sau pot deteriora mobilierul, precum pixurile, creioanele, markerele și lipiciul.

Evită să așezi obiecte fierbinţi pe suprafeţele mobilierului. Întinde șervete de masă sub farfurii, cești de cafea sau de ceai. Foloseşte suporturi de pahar pentru băuturi, deopotrivă calde şi reci. Dacă observi că mobilierul începe să prezinte deteriorări din cauza acestora, apelează la ajutorul unui specialist.

Evită expunerea mobilierului în lumina directă a soarelui, pentru a preveni decolorarea finisajului.

Curăţarea. Pentru curăţare foloseşte o cârpă albă moale care a fost umezită doar în apă. Șterge apoi suprafața cu o cârpă uscată pentru a absorbi toată umezeala. Nu folosi acetonă, dizolvanţi sau alte solutii chimice pe suprafaţa mobilierului.

Șterge periodic praful cu o cârpă uscată.

Pentru suprafetele uleiate este recomandata aplicarea uleiului pentru lemn o data la 6 luni de zile. Imnoaie o carpa curata de bumbac in ulei si aplica pe sensul fibrelor lemnului. Ștergeți întodeauna surplusul de ulei rămas pe suprafața lemnului cu o cârpă moale care nu lasă scame. 

Condiţii recomandate de temperatură și umiditate. Evită expunerea prelungită la temperaturi extreme, scăzute sau ridicate, dar şi variaţiile de temperatură. Acestea, la fel ca şi umiditatea, variabilă, pot produce crăpături în lemn. Lemnul este poros și răspunde la aerul excesiv de uscat prin pierderea de umiditate și cojire. În condiţii de umiditate ridicată, absoarbe umezeala și se dilată. Este obligatoriu să se păstreze mobilierul într-o încăpere climatizată corespunzător.

SCROLL UP